Du har opnået fri fragt. Gratis fragt! Du er er 999 kr fra fri levering.
Elsk din hest før sporten

Elsk din hest før sporten

I hjertet af Holland bor den 32-årige Romy Van der Schaft, en dedikeret rytter og Montar ambassadør, hvis liv er tæt vævet sammen med dressur verdenen. Hendes rejse gennem hesteverdenen udgør en fascinerende fortælling om passion, udholdenhed og det dybe bånd, der eksisterer mellem rytter og hest. Født i en familie med en rig arv inden for hestesport, var hendes vej skæbnebestemt til at blive ekstraordinær.


En fortryllende rejse med hove

Romy's verden blev tidligt beriget af hestes livlige tilstedeværelse. Hendes forældre ejede og drev stadig deres egen stald, og allerede som 1-årig blev hendes første pony, en charmerende Shetland-pony, hendes trofaste følgesvend. De tidlige år var præget af leg, men det var først, da hun fyldte 14 år, at hendes forbindelse til disse majestætiske skabninger antog en dybere og mere alvorlig betydning. Staldene, der engang havde været hendes legeplads, blev nu det lærred, hvor hun skulle male sine drømme for fremtiden.


At navigere gennem udfordringer og nyde belønninger

Livet som rytter udgør en sammensat mosaik af udfordringer og belønninger, og Romys rejse er intet mindre end en inspirerende fortælling om udholdenhed og hengivenhed. Hendes ungrytterrejse i Holland placerede hende kontinuerligt blandt de 8-10 bedste ryttere i landet. Mens hun avancerede gennem junior-, ungrytter- og U25-niveauer, forblev Romys beslutsomhed urokkelig. Da hun trådte ind i Grand Prix-niveauet, skinnede hendes engagement fortsat klart. Hendes dedikation krydsede nationale grænser og inkluderede internationale Grand Prix-konkurrencer, hvor hendes dygtighed og passion blev præsenteret på verdensplan.


For Romy er hjertet af ridesporten det dybe bånd, hun opbygger med sine heste. Det handler ikke kun om at ride; det er en forbindelse, der ikke kan udtrykkes i ord alene. Når hun ser ned i stalden, ser Romy ikke blot heste; hun ser unikke individualiteter, som hun har privilegiet at kende. En dyb forståelse af hver hests temperament, behov og drømme danner grundlaget for hendes træningsfilosofi. Den forbindelse, hun kultiverer, strækker sig ud over ridebanen og har en beroligende indflydelse på nervøse sind, øger selvtilliden og forbedrer hestenes fysiske præstationer. Præcis som mennesker trives med bevægelse, tror Romy, at heste blomstrer, når de får mulighed for at strække benene og bruge deres sind. Hendes intelligente følgesvende forundrer hende, da de bliver ved med at lære og udvikle sig gennem hele deres liv.


Dressurens tiltrækningskraft ligger i harmonien mellem rytter og hest, og for Romy er det her, tilfredsstillelsen opstår. Hendes træningsmetode udgør en symfoni af tålmodighed, forståelse og gensidig respekt. Fra traven til passagen fremviser Romy og hendes heste en kunstnerisk udtryksform for tillid og forbindelse. Det er i disse øjeblikke, at hendes rejse kulminerer i en smuk forening af dans.


Et uadskilleligt bånd: Historien om Painted

Painted, Romys Grand Prix-hest, står som et symbol på det unikke partnerskab, hun har dyrket med sine heste. Til et betydningsfuld show i Tyskland skinnede Painteds mod igennem. Romy og Painted kvalificerede sig til finalen sammen med Tysklands top dressurryttere, hvilket var en uventet overraskelse for Romy. Finalen fandt sted i en stor indendørs arena - et miljø, Painted aldrig havde oplevet før. Hans tillid til Romy var urokkelig, og uden tøven trådte han ind i arenaen, og hans nysgerrighed og mod skubbede eventuelle bekymringer til side. Dette enestående øjeblik af tillid og partnerskab står som et vidnesbyrd om den unikke forbindelse, Romy og Painted deler.


Råd til Fremtidige Ryttere: 

For dem, der begiver sig ud på hestesportens rejser, deler Romy et råd, der går ud over teknik og taktik. Hun understreger betydningen af at erkende, at hestesport ikke blot er en sport; det er en livsstil. Hjertet i denne livsstil er det dybe bånd mellem rytter og hest. Uanset om man deltager i hobbyridning eller stræber efter professionel ridning, udgør det personlige forhold mellem de to kernen i oplevelse. Det handler ikke kun om at ride; det er en livsstil.


"Resultater vil komme, hvis du elsker din hest og tager dig tid til at opbygge noget," bekræfter Romy. Hendes ord afspejler en universel sandhed, der ligger til grund for ridesport - vigtigheden af kærlighed og forbindelse til ens hestepartner. Mens konkurrence og succes uden tvivl har deres betydning, opfordrer Romy sine medryttere til at prioritere hestenes trivsel og glæde. At behandle heste med samme omhu og respekt, som man ville ønske for sig selv, skaber et solidt fundament for succes, både i og uden for arenaen.